19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI ŞİİRLER

18.05.2021 294

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basışıdır. TürkMilleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak "Kurtuluş" yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Samsun'a ayak basışının taşıdığı önem Atatürk'ün Büyük Nutku' nu 19 Mayıs 1919 Samsun'a çıkışı ile başlatmasından anlaşılmaktadır.

19 Mayısta emperyalist devletlere karşı büyükbir mücadele başlatan ve bunu başaran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitleerimizin ruhları şad olsun. 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bayram hazırlıkları yapan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları vedeolara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2. Sınıf öğrencilerimizin okuduğu şiirler